It's a long way

It’s a long way
It’s a long way
It’s a long way home
When you’ve burnt down every bridge that you’ve crossed
It’s a long way
When you find that you can’t make it on your own
When you find out what the things you want they really cost


En kunglig affär

En kongelig affaere blev översatt till A royal affair och inte till En kunglig affär. Vad tycker vi om det? Skumt.
En bra film. En riktigt bra film. En eloge till Mikkel som spelar den galne danske kungen. Alla skådespelare var bra, Alicia och Mads och alla. Den lyckades få fram en riktigt rolig, trovärdig, glamorös, intelligent film som utspelar sig i 1700-talets europa. Det som händer mellan dem är sånt som händer mellan människor, ger den beskrivelsen någon mening? Alltså, relationer i filmer kan verka så långt bort från verkligheten ibland, men jag tyckte inte den här var det.




The book I wish I´d wrote

Do you hate shopping but are told that you absolutely love it?
Do you somtimes criticize the slightly exaggeration about sms- codes?
Do you find it hard to just eat pizza and do nothing/relax on your free time and ignore the "to do-list" constantly reminding you in the back of your head?
Do you find yourself in a innerconflict about what's the limit of being funny is?
Do you find it hard to be a woman?
Do you just don't get it?

Sweet heart. Here it is. The Book. Take it to your heart.

 


Hyllningstal till K.B

Retorik är något jag sysslat en del med det senaste halvåret. Ord, övertygelse, stil och sånt ni vet. Karin Boye var en svensk poet som verkligen får svenska att låta vackert.

En pizza som heter Bella


Jag var helt SLUT igår. Jag var så trött att jag inte ens kunde sova. Jag tog mig till en pizzeria på fjällgatan, där jag bor i majorna (jag har kommit på att det området jag bor på är mer än coolt. Det är riktigt coolt, har inte tänkt på det förr". Jag köpte en pizza med jordnötter, banan och kyckling. MUMS. Jag åt med händerna och klunkade i mig cola. Kan inte minnas när jag njöt av en pizza sist, år sen!!! För att toppa det hela så såg jag på BIG BANG Theory samtidigt. Jag tycker i för sig inte att den är bäst, men det är lättsamt och man kan bara skratta åt dumma skämt.
Underbar pizza.

Små blåa minidrakar på avenyn


Vi skulle diskutera våra argumenterande texter idag. Robin trodde, när jag gav förslag till en annan formulering, att jag sa "vidrigt och fittigt" (jag sa egentligen, "värdefull grund".....hur är det möjligt att höra så fel!??) Det va bara så sjukt komiskt. "Här använder vi VÄLDIGT starka uttruyck" hade vår lärare sagt.

Kl. 23.00 var min viktiga blankett ivägskickad, deadline 24.00. En timme till godo. Bra tid där! I mitt liv finns det inget som heter "vara ute i lite lagom tid". Det är antingen eller.

Men under min promenad (eller ja, min hysteriska jakt genom göteborg) på kvällen i förrgår så.... kunde jag ändå se att det var väldigt stilla och fint. Avenyn var upplyst, skymningen föll. Äldre affärsmän i rockar promenerade längst gatan. Några ungdomsvänner gick stilla i  armkrock på kvällskvisten. Det var lugnt och fridfullt runt omkring mig. Konstmuseet och poseidon stod där ståtliga i slutet av avenyn. Spårvagnade tutade fram som små blåa minidrakar.


Regn och rusk

Hej.

Min header är borta.
Jag bara klickade bort den helt enkelt. Lätt. Det finns helt enkelt ingen längre. Gu va jag har stört mig på den. Men också tyckt om den.

Lets face it. Det är mycket som är så för mig, jag stör mig på saker utan att göra något åt det. Till mitt försvar har jag att om jag skulle göra något åt allting jag stör mig på så skulle jag inte göra något annat än att åtgärda massa problem hela dagarna och nätterna. Hur kul vore det livet?....tänk dig...."Godmorgon Hanna! Idag är det en ny dag, ett problem i sig, eftersom att varje dag kommer med nya problem. Högen med problem växer, det är bara att hugga tag i dem". Och så sitter jag där med högen av problem. Som om jag satt bredvid en hög av potatis som skulle skalas, men potatisarna tar aldrig slut. Det låter ju fruktansvärt. Snacka om att inte komma någonstans.  

Lokalisering: Majorna, Göteborg.


Väder: Grådisigt. Regn.
Inspirationskala: Inte allt för låg.

Trots allt, trots regn. Trots att jag kunde suttit i tel aviv just nu och druckit mangosmoothie. Trots att jag kunde ha ridit över prärien. Trots att jag kunde ha simmat i röda havet. Lyssnat på en konsert i Berlin. Trots att jag kunde sitta på en restaurang med vänner i Härjedalen. Så är inte allt fel. Jag kanske kan hitta på ett litet äventyr här.

Caitlin Moran är den bästa av dem bästa författarna jag läst på länge. Varför? Hon är så rolig! Jag älskar humor. Borde finnas tusen gånger mer humor i våra liv. Så nu ska jag läsa om vad hon har att säga om saker och ting.










RSS 2.0